ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ SITES & ESHOPS

Πραγματοποιούμε τη συντήρηση και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ασφάλειας και λειτουργικότητας του site ή του eshop σας.

Κάθε ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα αποτελεί έναν “ζωντανό οργανισμό” ο οποίος είναι σημαντικό να συντηρείται κατάλληλα προκειμένου να συνεχίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του, να προλαμβάνονται οι ευπάθειες του λογισμικού του, να καλύπτονται κενά ασφαλείας για να προστατεύεται από επιθέσεις hackers, να επιλύονται bugs ή conflicts και να επιτυγχάνεται η συμβατότητα του με τις αλλαγές των browsers και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Τα ετήσια πακέτα συντήρησης των sites ξεκινάνε από 350€ & ΦΠΑ και των eshops από 450€ & ΦΠΑ.

Το κόστος σε κάθε περίπτωση εξαρτάται α) από το μέγεθος του εκάστοτε site / eshop και β) από το πλήθος & είδος των plugins που περιλαμβάνει καθώς αυτά καθορίζουν το απαραίτητο λογισμικό που χρειαζόμαστε για τις αναβαθμίσεις, την πολυπλοκότητα εγκατάστασης των αναβαθμίσεων και τον απαιτούμενο χρόνο για τυχόν επιδιορθώσεις και παραμετροποίησεις σε περίπτωση κάποιας διένεξης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι ακριβώς περιλαμβάνεται στο πακέτο υπηρεσιών μας.

Παρακαλούμε έχετε υπόψη σας ότι:

  • Σε περίπτωση που το site / eshop σας είναι κατασκευασμένο πριν καιρό και δεν έχει συντηρηθεί καθόλου, πριν μπει σε κάποιο πακέτο ετήσιας συντήρησης θα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί για τυχόν απαραίτητες αναβαθμίσεις που εκκρεμούν, ασυμβατότητες και προβλήματα ασφάλειας ή λειτουργικότητας. Εάν υπάρχουν αντίστοιχα ευρήματα γίνεται έκτακτη ολική συντήρηση η οποία χρεώνεται αναλόγως των αναγκών που έχουν προκύψει και έπειτα το site/eshop μπορεί να μπει σε καθεστώς ετήσιας συντήρησης.
  • Η υπηρεσία συντήρησης είτε σε ετήσια βάση είτε εκτάκτως, αφορά αποκλειστικά WordPress sites & Woocommerce eshops τα οποία έχουμε κατασκευάσει εμείς. Δεν αναλαμβάνουμε την συντήρηση sites / eshops τρίτων εταιρειών εκτός εάν κάνουμε πρώτα ανακατασκευή.
Our Services Image

Τι περιλαμβάνεται σε όλα μας τα πακέτα ετήσιας συντήρησης

Αναλαμβάνουμε τη διαχείριση των αναβαθμίσεων ασφαλείας & λειτουργικότητας που εκδίδουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους οι εκάστοτε developers για όλα τα επιμέρους τμήματα λογισμικού που αποτελούν το site σας ή το eshop σας (WordPress CMS & WooCommerce, Theme, WP Plugins). Οι αναβαθμίσεις λαμβάνουν χώρα προγραμματισμένα κάθε δίμηνο ή και νωρίτερα εάν κάποια θεωρηθεί κριτικής σημασίας, παρακολουθώντας πάντοτε την ωριμότητα και σταθερότητα κάθε ανακοινωμένης αναβάθμισης. Για να έχουμε τον πλήρη έλεγχο των λειτουργικών ή οπτικών αλλαγών που ενδεχομένως να επιφέρουν οι αναβαθμίσεις, τις πραγματοποιούμε πάντοτε χειροκίνητα και κατά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ελέγχουμε το site ή το eshop σας τόσο από σταθερό υπολογιστή όσο και από κινητές συσκευές προκειμένου να εντοπίσουμε τυχόν προβλήματα. Σε περίπτωση ασυμβατότητας κάποιου λογισμικού, διερευνούμε τη βέλτιστη εναλλακτική λύση και σας ενημερώνουμε.

Εγκαθιστούμε στο site ή στο eshop σας εξειδικευμένο λογισμικό ασφαλείας, το οποίο παρέχει ένα ισχυρό τείχος προστασίας απέναντι σε αυτοματοποιημένες επιθέσεις hackers. Μέσω του συγκεκριμένου πρόσθετου έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε την κατάσταση της υγείας της ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού καταστήματος και να το σκανάρουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τόσο αυτόματα όσο και χειροκίνητα για τυχόν παραβιάσεις ασφαλείας και νέες ευπάθειες.

Ένα σύνηθες φαινόμενο μετά από την εγκατάσταση αναβαθμίσεων, είναι ότι ενδέχεται να προκύψουν αλλαγές στο design του site ή του eshop, άλλοτε μικρότερες (πχ να αλλάξει το πάχος των γραμμάτων, ή το μέγεθος ενός κουμπιού κτλ) κι άλλοτε μεγαλύτερες (πχ να χαθούν εικόνες ή ολόκληρες σελίδες κτλ). Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, διερευνούμε άμεσα το αίτιο και προχωράμε στην -εφόσον είναι εφικτό αυθημερόνεπίλυση του. Σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο επικοινωνούμε απευθείας με τον developer του εκάστοτε λογισμικού στο οποίο οφείλεται η διένεξη προκειμένου να μας κατευθύνει για τη διόρθωση του προβλήματος.

Εάν κάποια αναβάθμιση επηρεάσει το διαχειριστικό πάνελ της ιστοσελίδας ή του eshop σας (πχ αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η ανάρτηση των άρθρων σας, είτε η καταχώρηση των προϊόντων σας στον προϊοντικό κατάλογο κτλ), μεριμνούμε να σας ενημερώσουμε σχετικώς και σας παρέχουμε -εφόσον χρειάζεται- ανανεωμένο εκπαιδευτικό υλικό.

Παρέχουμε την δυνατότητα δωρεάν hosting εφόσον οι ανάγκες σας σε πόρους δεν υπερβαίνουν τις ανάγκες μίας μέσης ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος αντίστοιχα. Αναλυτικά περιλαμβάνεται:

  • Δωρεάν ετήσια φιλοξενία του site / eshop σας σε συνεργασία με κορυφαίο πάροχο hosting στην Ελλάδα
  • Δωρεάν ετήσια φιλοξενία έως 3 επαγγελματικών email accounts με συνολικό mailbox έως 1GB.
  • Δωρεάν ανανέωση αγοράς του domain σας όποτε απαιτείται (εφόσον έχει κατάληξη .gr ή .com).